Bruges este o mina de aur din punct de vedere al arhitecturii, caci cea mai mare parte a orasului si-a pastrat aspectul medieval. Catedralele, bisericile si majoritatea cladirilor au un aer medieval, multe strazi sunt pavate, iar trasurile inca mai traverseaza strazile orasului.
Iubitorii de arta si cei ce vor sa afle mai multe despre istoria orasului Bruges si implicit despre Belgia isi vor da seama cu rapiditate de faptul ca orasul se mandreste cu numeroase obiective turistice, care nu se pot vizita doar in cateva zile. Cunoscatorii de arta au nevoie de minim doua saptamani pentru a putea vizita majoritatea muzeelor si galeriilor in amanunt si pentru a acumula cat mai multe informatii despre specificul locului. In continuare va vom oferi cateva amanunte despre unele dintre cele mai populare obiective turistice, insa trebuie remarcat faptul ca lista este foarte restransa, iar orasul are mult mai mult de oferit. Fiind un oras vizitat de turisti din intreaga lume, in Bruges s-au construit mereu hoteluri noi, in prezent fiind mai mult de 100 de hoteluri aici.
Unul dintre muzeele cele mai interesante si iubite ale orasului este Muzeul Gruuthuse, ce este amplasat intr-o cladire medievala care a apartinut unei familii ce se ocupa cu producerea berii. Expozitiile cuprinse in interiorul cladirii pun in lumina detalii ale vietii medievale din Belgia si cuprind obiecte de arta si artefacte. Aici puteti afla cum era creata dantela si puteti admira obiectele de mobilier, ceramica si argintarie ce isi au originile in secolele 16, 17 si 18.
Turistii care viziteaza orasul Bruges impreuna cu copiii le vor putea ocupa si acestora timpul cu lucruri interesante si potrivite pentru varsta lor. Copiii vor adora Muzeul de Ciocolata, Muzeul Folclorului si morile de vant.
Piata Grote Markt este inconjurata muzee, monumente medievale si alte atractii turistice. Vizitatorii o pot strabate pe jos in lungile lor plimbari de la un obiectiv turistic la altul, iar pentru cateva momente de odihna se pot aseza la o cafenea sau un restaurant amplasat in cladiri vechi ce dateaza chiar si din secolul 14. In luna decembrie, piata este un paradis dedicat anotimpului alb. In aceasta perioada se organzieaza Piata de Craciun si se amplaseaza un patinoar care contrasteaza uimitor cu fundalul de cladiri medievale.
Dintre multele biserici si catedrale ce se gasesc in oras, se pare ca turistii prefera Onze Lieve Vrouwekerk (Biserica Doamnei Noastre). Biserica a fost construita in secolul 13 si de-a lungul secolelor urmatoare a suferit numeroase imbunatatiri prin adaugarea unor noi elemente. Turnurile sale ajung pana la 122 metri inaltime, ceea ce transforma biserica in cea mai inalta cladire a orasului. Arhitectura cladirii este foarte valoroasa si extrem de frumoasa, piesele aflate in interior sunt deosebite, dar sculptura care a adus faima cladirii a fost creata de renumitul artist Michelangelo. Madonna si pruncul este diferita prin simbolistica sa de alte lucrari ce o reprezinta pe Fecioara impreuna cu Iisus. Fecioara isi tine pruncul liber, iar acesta din urma pare pregatit sa exploreze lumea. Fecioara il priveste cu tristete si intelepciune, fiind constienta parca de soarta care il asteapta si neincercand in nici un fel sa se interpuna. Sculptura din marmura alba a fost creata la inceputul secolului 16, iar pentru a o putea admira trebuie sa platiti o taxa de intrare in biserica.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.