window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Brazilia

/Brazilia

Brazilia

Brazilia este o tara care pare, pentru multi dintre cei care ii aud numele, o tara exotica, indepartata, o tara in care se bea cea mai buna cafea. Insa Brazilia este mai mult decat atat, fiind o tara puternica din punct de vedere economic, dar si o tara puternic globalizata. In afara de aceste doua aspecte, Brazilia mai este si o tara a veseliei si dansului, diversele festivaluri, precum cel din Rio de Janeiro care au loc anual, stand marturie acestei afirmatii. Iar daca va doriti sa vedeti peisaje deosebite si plante iesite din comun, atunci Brazilia este o tara in care acest lucru se poate intampla.

Republica Federativa a Braziliei, sau Brazilia cum este cunoscuta in lume, ocupa locul cinci in plan mondial in ceea ce priveste marimea si populatia sa. Cu toate acestea, populatia Braziliei este mai densa inspre zona care se deschide catre oceanul Atlantic, celelalte regiuni ale Braziliei nefiind foarte populate. Brazilia este impartita in 27 de districte federale si 26 de state, si reprezinta cea mai mare putere economica in America Latina, aflandu-se si intre primele 10 puteri economice mondiale. Puterea economica a Braziliei se poate observa foarte usor daca vizitati mari orase ale tarii, precum Rio de Janeiro sau Sao Paulo, unde zgarie norii si bancile, dar si alte simboluri ale situatiei financiare prospere se pot gasi la fiecare pas. Insa, ce se mai poate observa vizitand Brazilia este istoria bine pastrata a acestei tari. In primul rand, istoria se imbina cu nationalismul. Limba care se vorbeste in Brazilia este portugheza, acest fapt  atestand perioada de colonizare portugheza a Braziliei. Iar numeroasele monumente istorice si muzee existente in diversele orase de pe teritoriul tarii sunt si ele marturie ale istoriei Braziliei.

Datorita intinderii foarte mari a Braziliei, clima si relieful acestei tari sunt foarte diversificate. Cu toate acestea, se poate spune ca in Brazilia clima este preponderent umeda, cu temperaturi relativ ridicate, cea mai scazuta temperatura care s-a inregistrat vreodata in Brazilia fiind de -17,8 grade Celsius. Relieful se poate spune ca este influentat de Amazon, care strabate aceasta tara. Astfel, regasim in Brazilia cea mai mare mlastina din lume, declarata rezervatie naturala de catre UNESCO, Pantanal, dar si cea mai mare insula fluviala din lume, insula Bananal. In ceea ce priveste vegetatia Braziliei, aceasta este si ea foarte diversificata. Regasim aici Padurea Amazoniana, dar si Padurea Atlantica, facandu-se nenumarate eforturi de a se pastra intacte aceste paduri, intrucat dezvoltarea economiei si agriculturii, dar si pisciculturii in Brazilia pare ca ameninta mediul inconjurator. Cu toate acestea, Brazilia inca se mai poate lauda cu nenumarate specii de plante si animale care mai de care mai deosebite. Dintre animale, maimutele sunt foarte raspandite, dar nici o intalnire cu tapirul, furnicarul, lenesul, oposumul sau animalul tatu nu ar fi una tocmai iesita din comun.

 

Brazilia nu este nu mai o tara colonizata, este si o tara in care traiesc foarte multi imigranti. Astfel, exista regiuni in Brazilia in care diversele culturi existente aici se armonizeaza, dand nastere unor cartiere deosebite – precum cariterul Libertad din Sao Paulo – dar si unei bucatarii eclectice; puteti gusta, venind in Brazilia, nu numai delicii culinare specifice acestei tari, dar si mancaruri specifice regiunilor asiatice sau Europei. In ceea ce priveste religia care exista in Brazilia, nu se poate vorbi, din acelasi motiv mentionat mai sus, doar de o singura religie. Cu toate acestea, religia majoritara in Brazilia este catolicismul, si spiritualitatea de care dau dovada brazilienii se poate observa foarte usor daca vizitati diverse biserici si mai ales manastiri care inca isi pastreaza modul de viata de odinioara. Sau, si mai bine, puteti face o excursie pana in Rio de Janeiro, pentru a vedea statuia lui Hristos Mantuitorul, de pe Corcovado.

Si astfel, ati putea patrunde in inima Braziliei si a locuitorilor ei. Nu numai atat, dar v-ati intoarce acasa, din aceasta calatorie in Brazilia, dornici sa mai mergeti acolo, sa puteti vedea tot ceea ce nu ati reusit sa vedeti, sa puteti simti din nou caldura sufleteasca cu care ati fost intampinat de fiecare data in sejurul dumneavoastra intr-una din regiunile Braziliei.


 

By |2018-09-12T13:20:36+03:00September 12th, 2018|Tara|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid