window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Boston

/Boston

Boston

Capitala si cel mai mare oras al statului american Massachusetts, Boston este si printre cele mai vechi orase din Statele Unite ale Americii. Fiind si cel mai mare oras din New England, el este recunoscut neoficial ca si capitala a intregii regiuni istorice, in special datorita faptului ca este un oras extrem de infloritor din punct de vedere economic, dar si cultural. Orasul este si parte dintr-o regiune metropolitana mai mare, cunoscuta ca si Great Boston, ce are o populatie de peste 4 milioane de locuitori, ceea ce inseamna ca este pe locul al saptelea in topul aglomeratiilor urbane din intreaga tara.

 

In ceea ce priveste trecutul istoric, Bostonul are de spus o poveste incredibila. Fondat in anul 1630 de catre un grup de colonistii puritani veniti din Anglia, orasul a avut o importanta incredibila in fondarea tarii de acum. Mai apoi, in anii 1820, orasul a devenit tinta principala pentru toti imgrantii irlandezi care incercau sa scape de opresiunile politice si religioase la care erau supusi in Europa. Auzind zvonuri legate de the New Land, toti cei care au reusit sa fuga din tara, s-au refugiat in Boston, numarul locuitorilor crescand enorm de mult, intr-o perioada de timp relativ scurta. Dupa incendiul devastator din anul 1872, insa, orasul si-a inceput si expansiunea teritoriala, dar si economica, el devenind unul din centrele importante ale tarii.

 

In ceea ce priveste orasul actual, acesta este unul din principalele centre de cultura si istorie din Statele Unite ale Americii, dar si un adevarat centru de divertisment. Fie ca va doriti sa vedeti muzeele si sa retraiti clipe istorice de o importanta majora, fie ca vreti sa va delectati cu artele frumoase sau doar sa mergeti pe stadion sa aclamati echipele locale, in acest minunat oras aveti sansa sa le faceti pe toate, pe rand. Dar, ca in oricare oras de dimensiuni enorme, toti cei interesati ar trebuie sa isi rezerve un loc in tururile oferite de numeroasele companii, in special pentru a avea ocazia de a vedea cele mai interesante obiective turistice din oras.

 

Mai mult decat atat, orasul este un adevarat centru educational, aici avandu-si resedinta cele mai importante universitati din Statele Unite ale Americii, Harvard si MIT. Dupa parerea multora, orasul este si un loc potrivit pentru o excursie cu familia. Parcurile, spatiile de joaca, muzeele si celelalte atractii turistice sunt principalele motive pentru care o familie ar trebui sa isi doreasca sa viziteze Bostonul. Datorita minunatiilor pe care turistii le pot vizita in oras, sederea aici ar trebuie sa dureze mai mult de 3 sau 4 zile. Este imposibil sa parcurgeti toate atractiile turistice intr-un timp mai scurt si de aceea exista companiile mentionate, menite sa ii ajute pe toti cei care vor sa ia parte la un tur organizat, pentru a putea afla mai multe lucruri despre oras, despre importanta sa istorica si despre ceea ce el le ofera tuturor locuitorilor si nu numai.

 

Pe scurt, Bostonul este printre cele mai frumoase orase din lume, a carui viata va va fascina. Nu este exclus sa va doriti sa nu mai plecati de acolo niciodata. Cel mai important lucru este sa va inarmati cu rabdare si sa treceti prin toate centrele de interes pe care orasul le ofera.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid