window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Bologna

/Bologna

Bologna

O vacanta in Italia a fost si va fi intotdeauna una din vacantele care nu se pot uita niciodata. Dar daca va doriti o vacanta intr-un oras specific italian in ceea ce priveste stilul de viata lejer, simtul pentru frumos si interes pentru arta si cultura, atunci poate ca Bologna este acel oras care se va potrivi tipului de vacanta pe care vi-l doriti.

 

Recunoscuta mai ales datorita celei mai vechi universitati, Universitatea Bologna, care dateaza din anul 1088, Bologna este un oras in care viata artistica se releva la fiecare pas: cladiri vechi, care isi pastreaza frumuetea, festivalurile de muzica de diverse genuri in anotimpurile calde sau Carnavalul sunt doar cateva din acele lucruri care stau marturie acestei vieti tumultoase. Mai mult, Bologna este recunoscuta si prin faptul ca in anul 2000 a fost declarata capitala culturala europeana, iar in anul 2006 a fost declarata, de catre UNESCO, capitala a muzicii.

 

Dar Bologna este si unul din acele orase care atrage turisti din Europa si de pe alte continente, atat vara cat si iarna. Verile sunt foarte calde, iarna nu este niciodata inghet, in schimb fularul, manusile si caciula nu trebuie sa lipseasca din bagajul vostru. Insa, odata ajunsi in acest oras, caldura celor din jurul vostru si cafenelele mici, intime, specific italienesti, cu siguranta ca va vor face sa va simtiti bine si confortabil. Iar datorita faptului ca Bologna este un oras universitar, tineretea celor care vin sa invete aici daruieste acestui oras atat de vechi, cu stradute inguste, intortocheate, putin din vivacitatea ei.

 

Insa, pentru a ajunge sa va bucurati de frumusetea arhitecturala a Bolognei, de viata ei culturala tumultoasa si de farmecul ei de poveste, cu turnuri vechi si biserici din Evul Mediu, pentru a gusta din acest oras in care nivelul de trai al locuitorilor este printre cele mai crescute din Italia si din Europa, trebuie sa veniti aici. Desi pentru a junge aici puteti veni cu masina, zborul cu avionul pare totusi cel mai avantajos, atat datorita timpului redus petrecut pe drum, cat si datorita confortului oferit. Tocmai de aceea, procurarea biletelor de avion pentru Bologna pare a fi cea mai buna solutie pentru a incepe o vacanta in acest minunat oras.

 

In momentul in care va veti rezerva biletele de avion, va veti gandi la ruta pe care sa o alegeti, intrucat aveti doua variante: fie faceti escala la Munchen, fie la Roma. Daca va hotarati sa rezervati bilete de avion cu escala la Roma, poate ca va va fi folositor sa stiti ca Bologna este si unul din acele orase in care transportul feroviar este foarte bine dotat, astfel incat ati putea face drumul de la Roma la Bologna cu trenul, bucurandu-va de frumusetile pe care le veti intalni pana acolo.

 

Dupa ce va procurati bilete de avion, daca nu ati apelat la o agentie de turism pentru a va rezerva si o camera la hotel, atunci poate ca vreti sa va ganditi unde veti inopta in timpul vacantei in Bologna. Tocmai de aceea, daca nu stiti exact ce tip de hotel va doriti, din lista de locuri de cazare pe care o veti gasi, s-ar putea sa va fie foarte greu sa alegeti. Mai ales ca, indiferent de tipul de hotel sau pensiune pe car le puteti alege in Bologna, veti fi intampinat de confort, stil si cel mai mult, caldura sufleteasca, iar preturile sunt in asa fel incat sa se plieze pe orice buzunar.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid