window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Bangkok

/Bangkok

Bangkok

Bangkok reprezinta excesul in toate, in sensul bun al cuvantului. Mai mare, mai mult, mai bine, acestea sunt cuvinte de ordine pentru Bangkok si autoritatile sale care incearca sa atraga cat mai multi turisti in fiecare an, in ciuda tensiunilor teritoriale care exista la granita cu Cambodgia a Thailandei si a altor probleme existente in tara.

 

Bangkok este un adevarat monstru in ce priveste constructiile din beton, complexurile comerciale si motoarele Diesel. Se poate considera pe buna dreptate ca acesta este unul dintre orasele in care se intalnesc cele mai multe de acest gen. Bangkok este un oras care te face sa zambesti si sa meditezi, te absoarbe cu farmecul sau si iti ia grijile din minte, atat timp cat te plimbi pe strazile sale. De fapt, “pasaportul” pentru a intra in Bangkok este zambetul. Ca sa fiti serviti cu si mai multa caldura, trebuie sa le zambiti oamenilor. Nu se stie daca thailandezii zambesc din politete sau din suflet cu adevarat, dar este cert ca in Bangkok nu o sa vedeti oameni cu fete posomorate.

 

Nici nu este greu sa zambesti cand vezi atractiile turistice din Bangkok. Orasul se caracterizeaza prin contraste intre modern si vechi, intre tehnologie si arta antica. Bangkok reprezinta visul oricarui turist caruia ii place sa viziteze metropole. In Bangkok, puteti sa mergeti la o prezentare de moda, apoi sa mancati intr-o piata un preparat pregatit chiar in fata dvs, sa mergeti la cumparaturi intr-un mall sau pe una din stradutele faimoase pentru boutique-urile sale si seara sa serviti masa la un restaurant de lux. In Bangkok, totul este posibil si la preturi in general mici. Autoritatile, dupa cum am spus, doresc sa atraga cat mai multi turisti, si tinand cont de situatia politica, strategia principala este practicarea de preturi si tarife mici. Cel mai potrivit moment pentru a vizita Bangkok este atunci cand nu sufla musonul, adica nu din mai pana in iulie si nici in noiembrie. Din noiembrie pana in mai, in Bangkok exista o perioada chiar secetoasa, fara ploi, cu temperaturi scazute si vanturi blande. Aceasta este cea mai recomandata perioada de vizitare a capitalei Thailandei. Cu toate acestea, pot exista fenomene meteo neprevazute si este bine sa cititi despre vremea din Bangkok inainte de a planifica o excursie acolo. Aceasta va poate afecta in mod negativ rezervarea la agentia de turism, pentru ca nu puteti sa o faceti cu 6 luni inainte si nu veti beneficia de discount, dar veti fi macar siguri ca vremea este buna si puteti sa faceti ceea ce va doriti. Tineti cont ca Thailanda este o tara unde ploua zilnic, iar inundatiile pot fi o problema majora, in special in zona rurala.

 

Moneda folosita de thailandezi este baht-ul, care este format din 100 satang. Nu trebuie sa schimbati bani la intrarea in tara, pentru ca mnajoritatea restaurantelor, mall-urilor si hotelurilor au POS-uri si accepta plata cu cardul. Daca vreti bani cash, puteti sa scoateti de la multele ATM-uri din oras. Inainte de a vizita Bangkok, trebuie sa cititi si o lege referitoare la cati bani cash ai voie sa ai la tine. O persoana nu trebuie sa aiba mai mult de $500, iar o familie mai mult de $1000, dintre cei care nu au viza de imigrant. Cei care sunt cu viza de turist, adica dvs, trebuie sa aveti maxim $250 de persoana sau $500 de familie, iar cei care sunt in tranzit prin Bangkok si au viza de tranzit, $125 de persoana, respectiv $250 de familie. Aceste limite se pot modifica, deci verificati-le cu atentie inainte de a calatori cu prea multi bani cash la dvs.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid