window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Bamako

/Bamako

Bamako

Bamako este cel mai mare oras si capitala tarii Mali. Pe langa faptul ca se intinde pe o portiune incredibil de mare de pamant, orasul este si deosebit de frumos, avand o multitudine de atractii turistice. Mii de oameni viziteaza aceasta tara anual, in special datorita faptului ca are numeroase frumuseti naturale iar cultura si istoria ce sunt emanate de toate strazile, cladirile si muzeele sunt deosebite si merita toata atentia celor care au sansa de sa ajunga in Mali. Cu o populatie de peste 1.7 locuitori, Bamako este unul din cele mai mari orase din Africa de vest.

Datorita numeroaselor atractii turistice gasite in Bamako, sute si chiar mii de turisti viziteaza acest oras anual. In ciuda tuturor neajunsurilor, turismul in Mali nu este chiar un lucru de neglijat. In plus, peisajele naturale sunt incredibile, fapt ce atrage si mai multi turisti. In mare parte, cei care ajung in Mali cauta un loc sa se relaxeze, sa se deconecteze de la cotidian si sa aiba parte de cateva zile linistite. In plus, daca au sansa sa viziteze si cateva obiective turistice, lucrurile sunt si mai placute. In general, cele mai populate locuri din oras sunt si cele mai atractive si asta include restaurante, baruri, hoteluri si magazine.

In ceea ce priveste intrarea in tara si in oras, aceasta se poate realiza cu avionul. Aeroportul Bamako – Senou se afla la o distanta de 15 kilometri de centrul orasului si aici aterizeaza zboruri din mai toata lumea, inclusiv din Europa. Una din cele mai ieftine companii aeriene este Air France si datorita numarului mare de cereri pentru Mali, turistii ce vor sa zboare cu aceasta companie ar trebui sa isi cumpere un bilet din timp. Dupa cum am spus, pentru a ajunge in centrul orasului, va trebui sa parcurgi o distanta de aproximativ 15 kilometri. Asta nu este o problema, in special datorita faptului ca in aeroport vei gasi numerosi taximetristi ce te pot duce in oras. Un drum pana in centru costa in jur de 7000 de franci CFA, echivalentul a aproximativ 14 dolari americani.

Odata ajuns in centru, totul se schimba. Desi tara are problemele ei, cetatenii din Bamako fac parada de acest lucru. Ei stiu sa se distreze si, mai important decat asta, stiu sa ii distreze si pe ceilalti. Asadar, daca iti doresti o vacanta de vis, in care distractia este pe primul loc, in Bamako poti sa-ti indeplinesti visul. In plus, daca vrei sa combini distractia cu o sesiune de istorie si cultura, o poti face, in special cu ajutorul muzeelor si obiectivelor turistice din capitala tarii Mali.

Cel mai mare avantaj il au turistii care ajung in Bamako pe la sfarsitul lunii ianuarie, cand are loc raliul trans-Sahara. In ultima duminica a lunii ianuarie, mii de masini si motoare de raliul ajung in Bamako pentru eveniment, iar pentru cine nu a mai trait asa o experienta, raliul poate fi ceva de vis. Cu toate astea, viata in Bamako este foarte interesanta si in restul anului, asa ca oricand ai ajunge aici, vei avea parte de o vacanta de neuitat.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid