window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Atlanta

/Atlanta

Atlanta

Atlanta este unul din cele mai mari orase din statul american Georgia, dar este si cel mai important, avand in vedere faptul ca pe aici trec milioane de turisti anual. Mai mult decat atat, orasul a avut o influenta extraordinara asupra istoriei statului Georgia, in special in perioada Razboiului de Secesiune. Situat in partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii, Atlanta este unul din orasele care are extrem de multe lucruri de oferit. Nu este vorba doar de frumusetea orasului si de atractiile turistice care ii dau farmec, ci despre toata istoria si misterul ce il invaluie.

 

In afara faptului ca orasul are o importanta culturala si istorica foarte mare datorita pozitiei sale geografice, Atlanta are si o reala importanta comerciala inca din secolul al XIX-lea. De atunci, pozitia sa strategica l-a transformat intr-unul din cele mai importante centre ale Statelor Unite ale Americii. Atlanta este un nod feroviar si rutier important iar aeroportul orasului este frecventat anual de milioane de turisti. In plus, cu toate ca in urma razboiului civil orasul a fost distrus aproape in intregime, el nu a stat in ruine pentru mult timp, fiind refacut in doar 4 ani.

 

Toti cei interesati de istoria orasului, trebuie neaparat sa vada locul in care s-a nascut, a copilarit si a evoluat omul pe care toti il cunosc drept Martin Luther King Jr. Acesta a avut un rol extrem de important in timpul luptelor impotriva rasismului. De aceea, casa in care a crescut este acum un adevarat centru de pelerinaj pentru toti cei ce cred in lupta pe care Martin Luther King Jr. a dat-o impotriva rasismului.

 

Atlanta este un oras popular printre turisti si datorita tururilor puse la dispozitie tuturor turistilor ce vor sa afle mai multe lucruri despre istoria orasului si a intregului stat. Spre exemplu, exista un tur destul de sinistru, ce are loc in timpul noptii. Compania care se ocupa de acest tur spun ca este unul din cele mai interesante, in special pentru toti cei care cauta senzatii tari si detaliile mai putin magulitoare legate de acest minunat orase. Case, teatre si scoli bantuite, spirite ale unor soldati omorati in timpul razboiului si multe alte povesti de groaza fac deliciul tuturor turistilor care vor vrea sa vada partea “din umbra” a orasului.

 

In plus, exista numeroase tururi ce se fac fie cu elicopterul, fie cu un avion de doua persoane, ceea ce inseamna ca panorama orasului poate fi admirata de sus de turisti in toata splendoarea sa. Minunatiile oferite de Atlanta sunt absolut incantatoare si oricine are sansa sa ajunga in acest oras din statul american Georgia trebuie neaparat sa viziteze si altfel de puncte de atractie turistica, precum sediul mondial al unor companii printre care se numara AT&T si Coca-Cola. Mai mult decat atat, parcul local ofera tuturor sansa de a-si petrece timpul liber intr-un spatiu verde si plin de spatii de joaca atat pentru copii cat si pentru parintii lor.

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid