window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Atena

/Atena

Atena

Oras cu radacini adanc implantate in antichitate, unde legendele se vad la tot pasul prin diversele monumente si atractii turistice, dar unde viata moderna si economica transpare la fel de des, Atena, capitala insoritei Grecii, este orasul care atrage cei mai multi turisti veniti sa viziteze aceasta tara. Atena atrage prin istoria de legenda, prin diversele monumente care au fost restaurate pana in anul 2004, cand a gazduit Jocurile Olimpice, dar si prin puternica modernizare de care a avut parte in aceeasi perioada, modernizare ce a vizat indeosebi infrastructura acestui oras.

 

Cu o clima calda in tot timpul anului, anotimpurile propice de a vizita Atena sunt primavara si toamna, cand va veti bucura de obiectivele turistice si activitatile in aer liber pe tot parcursul zilei, la temperaturi suportabile. Astfel, puteti face plimbari in Gradinile Nationale ale orasului si pe cararile celor trei munti care inconjoara bazinul Attica, locul unde se afla orasul: Muntii Aegaleo, Parnitha si Penteli Hymettos. Totodata, Atena este strabatuta de raul Kifissos, care se varsa in Golful Salonic, golf ce strajuieste acest oras istoric in sud-vest.

 

Printre numeroasele obiective care atrag turisti din toata lumea se numara Muzeul National de Arheologie, Templul lui Zeus si Acropole, colina pe care se afla templele Partenon si Erehteion, ambele ridicate in cinstea zeitei Atena, de la care orasul si-a primit numele. Pentru a ajunge la aceste situri de importanta istorica si culturala tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati indicatoarele in limba engleza care arata nu numai drumul geografic, dar si drumul spre o lume a legendei.

 

Pentru o vizita in Atena aveti nevoie de cateva zile de concediu care pot incepe printr-o calatorie cu masina, autocarul sau avionul. Este foarte usor de ajuns la Atena cu masina, peisajul si orasele prin care trebuie sa treceti devenind ele insele obiective turistice valoroase pentru cei care adora privelistile mediteraneene. Insa, pentru o vizita in care sa gustati cat mai mult din farmecul Atenei, o calatorie scurta cu avionul este recomandata. Tot de recomandat este si sa va procurati bilete de avion pentru Atena din timp.

 

Ruta aeriana Bucuresti – Atena ofera posibilitatea unei calatorii scurte cu avionul, nu mai lunga de o ora si 40 minute, iar biletele de avion pe care le rezervati din timp sunt la preturi avantajoase. Odata ajunsi la Aeroportul International Eleftherios Venizelos Atena, un aeroport nou si modern aflat la 27 km departare de centrul orasului, pretul platit pentru biletele de avion palesc in fata dorintei de a ajunge cat mai repede la destinatie, fiind deja patrunsi de farmecul noii lumi in care veti pasi.

 

Iar odata ajunsi in centrul orasului, singurul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa va lasati bagajele in camera de hotel si sa incepeti sa explorati. Dar camerele frumos amenjate de la hotel, s-ar putea sa va imbie la mai multa relaxare. Cazarea in Atena este printre cele mai ofertante din Grecia, avand la dispozitie zone de campare, pensiuni si moteluri, dar si hoteluri de cinci stele, pentru o vacanta plina de lux si eleganta.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie, Restaurant|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid