window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Amsterdam

/Amsterdam

Amsterdam

Orasul unde orice turist va gasi cea mai mare toleranta sociala si cele mai multe vestigii istorice din Europa este capitala Olandei, Amsterdam. Un oras cu multe conotatii si obiective turistice, Amsterdam ofera turistului ce viziteaza Olanda o experienta unica prin simplul fapt ca orasul are origini foarte vechi iar in numeroasele cartiere ale sale se poate observa fina trecere a anilor si dezvoltarea graduala a orasului in diversele etape istorice prin cladiri din majoritatea epocilor. Aceste cladiri, multe de patrimoniu national si protejate prin lege, se imbina cu multe edificii si cladiri moderne generand o priveliste si o impresie foarte placuta oricarei persoane, fie ca traieste acolo de la nastere sau doar viziteaza orasul in calitate de turist. 

Multi turisti considera ca cel mai bun mod de a cunoaste un oras este de a ii descoperi cartierele pe jos sau pe o bicicleta, iar Amsterdam nu face nota discordanta cu acest crez. Intradevar, acest oras faimos si extrem de frumos isi deschide cutiile cu minuni mai mult acelora care indraznesc sa ia orasul la „picior” sau sa il parcurga la bordul unei biciclete. 

Amsterdam are obiective turistice din cele mai variate iar cea mai mare diversitate se poate observa de catre turistul dornic sa cunoasca orasul prin lungi plimbari in numeroasele cartiere, printre care Jordaan, De Pijp sau Districtul luminilor rosii ori Districtul Oglinzilor fiecare cu aspectul si diversitatea proprie. 

Amsterdam ofera totodata si posibilitatea vizitarii unui China Town dar spre deosebire de oricare alt China Town din lume acest cartier special nu a scapat traditiilor olandeze si are o influenta foarte mare in design arhitectural si mentalitatea oamenilor in general. Daca in oricare alt China Town din lume comunitatea de acolo pare ceva luat din alta lume care uneori este prea mult pentru orice turist, aici orice vizitator este primit cu o familiaritate greu de depasit oriunde altundeva. Amsterdam in turism ar putea foarte usor fi comparat cu un mogul al Europei din aceasta parte a sa deoarece ofera la un loc muzeul Madame Tussauds cu faimoase figurine de ceara, secretele taierii si slefuirii diamantelor de catre binecunoscuta firma Coster sau Gassan, puterea economica a Imperiului Olandez din perioada sa de glorie pana in prezent dar si muzee de istorie precum si experienta de neuitat mai ales pentru barbati a fabricarii berii Heineken dupa reteta originala. Totodata, numeroase oportunitati de plimbare folosind numeroasele canale in maniera autentica folosita de olandezi de secole reprezinta un alt motiv puternic pentru a avea o experienta turistica radical diferita de cea oferita de Venetia dar nu mai prejos formidabila din toate punctele de vedere. 

Amsterdam in turism reprezinta o destinatie dorita de multi deoarece lista cu obiective nu se rezuma acea lista scurta de mai sus ci varietatea obiectivelor este practic infinita prin comori turistice precum biserica protestanta din Amsterdam, Westerkerk, Bimhuis, unde jazzul si muzica de toate tipurile isi gasesc rezonanta si admiratie in urechile multor melomani de pe intreg mapamondul precum si in cele mai bune sali de concerte din Amsterdam pe Strazile Muzicii precum si Palatul regal construit chiar in inima capitalei olandeze. 

Toate aceste lucruri determina multi turisti sa isi prelungeasca vizita in Amsterdam cu cel putin o zi iar acest lucru spune multe despre Amsterdam cu obiectivele turistice pe care le ofera cu bratele deschise oricarui temerar in cautare de experiente mirifice intr-o tara ce a remodelat lumea si propria soarta de-a lungul istoriei prin inteligenta si ingeniozitate culturala, economica, politica, militara si artistica.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid